9.12.2020
JARKKO AHOLALTA UPEA VERSIO PAVE MAIJASEN KLASSIKOSTA IKÄVÄ

Jarkko Ahola julkaisee perjantaina koskettavan version Pave Maijasen Ikävä-klassikosta. Monipuolisena tulkitsijana tutuksi tullut Ahola kertoo kunnioittavansa Pave Maijasta artistina suuresti. Ahola oli jo pitkään miettinyt haluavansa esittää Ikävä-kappaletta, ja kevään koronarajoitusten tyhjennettyä kalenterin hän päätti ryhtyä toimeen.

Paven Ikävä on jo pitkään ollut biisi, jota olen halunnut esittää vähintäänkin livenä. Jostain syystä,ehkä oikeaa hetkeä odottaen, kappale oli jossain mieleni sopukoissa useamman vuoden. Keväällä iski koronan ensimmäinen aalto ja Piano-kiertueeni jäi ikävästi kesken. Alkushokin jälkeen tajusin, että minulla olisi aikaa ottaa biisi vihdoin käsittelyyn, eikä vain live-versioksi, vaan ihan äänitteeksi asti. Näytti toki siltä muutenkin, ettei keikkaa olisi ihan heti tiedossa. Soitin kosketinsoittaja Antti Hakuliselle ja pyysin häntä auttamaan visioni toteuttamisessa. Kappaleen ydinraidat äänitettiin korona-lock downin aikana ja totuin esitykseen sen verran, että en halunnut siihen enää myöhemmin koskea, Jarkko Ahola kertoo.

Koska monet olivat keväällä lukittautuneina koteihinsa, Aholan ja Antti Hakulisen oli käytettävä niitä resursseja, joita oli tarjolla. Kaksikko päätti lähestyä kappaletta minimaalisesti pianolla ja sitä tukevilla soundeilla. Toki laulu lopulta vähän kasvoi, mutta sen tunnelma on yhä paikoin varsin intiimi ja hauras palkeita kuitenkaan hetkellisesti säästämättä. Aholan versio Ikävästä sai ensiesityksensä kesän keikoilla ja on löytänyt paikkansa miehen liveohjelmistossa.

Olen tavannut Maijasen pari kertaa ja hän on ollut aina todella ystävällinen. Aikanaan kun asuin vielä kotikonnuillani pikkuisessa Viialassa luin lehdestä, että Pave olisi esiintymässä trubaduurina paikallisessa ravintolassa. Teräsbetoni oli julkaissut samana vuonna levyn, joten rohkaistuin ja kävelin Paven bäkkärille, jossa olin toki itsekin istunut useita kertoja. Tekosyyni astua tuttavallisesti takahuoneeseen oli se, että Metallitotuus-levyllä käytettiin ihka aitoa plate-kaikua, jonka tuottaja Kippo oli ostanut Maijaselta. Kyseisellä jutulla sain jään rikottua, jos sellaista edes oli. Minä kuuntelin Paven juttuja suurella mielenkiinnolla ja hän vähintäänkin sieti ystävällisesti liiankin innokasta pitkätukkaa. Mies tarjosi kaljaa ja viskinkin vielä!

Monen muun suomalaisartistin tavoin  Jarkko Ahola joutui perumaan tämän vuoden joulukiertueensa liki kokonaan. Miehen tulkinnoista päästään kuitenkin nauttimaan 22.12. järjestettävässä livestream-konsertissa. Katseluoikeudet ovat myynnissä Lippupisteessä.

Jarkko Aholan kuvat täältä!

Jarkko Aholan Keikat: 
Niina Jalonen, Warner Music Live
niina.jalonen@warnermusic.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com / 040 846 0116