30.10.2020
REKAMI JULKAISEE ENSIMMÄISEN SOOLOALBUMINSA LÄHES 10 VUOTEEN

Arvostettu tuottaja-räppäri Rekami julkaisi tänään toisen sooloalbuminsa Karonkka. Edellinen soolopitkäsoitto, Nollabudjetti, julkaistiin vuonna 2011. Hiljaiseloa ei Rekami ole kuluneen vuosikymmenen aikana viettänyt: artisti-tuottaja on julkaissut lukuisia mixtapejä ja kollaboraatiolevyjä sekä jatkanut monipuolista tuottamista nimellä LX-Beats. Karonkka-albumilla kuullaan lukuisia vierailijoita kuten Pyhimys, Timo Pieni Huijaus ja Axel Kala.

Tämän vuoden sosiaalinen eristäytymisaika ja epävarmuus tulevasta vei mut sellaiseen mielentilaan, jossa koin voivani kirjoittaa mitä tahansa. Kokonaisuudesta tuli osittain kryptinen tarina sekä hauskoista että traagisistakin oman elämän tapahtumista ennen tätä kriisiä. Onni onnettomuudessa: alunperin ei ollut tarkoitus tehdä tällaista levyä – nyt syntyi jotain täysin erilaista kuin mitä oon aiemmin tehnyt. Kaikki syntyi kuin itsestään: aiemmin julkaistuista biiseistäkin muutama sopi albumin kontekstiin, ja ovat siten luonteva osa kokonaisuutta, Rekami kertoo.

Karonkka-albumi on herättänyt ylistystä rap-piireissä. Rekami esittelee pitkäsoitollaan jälleen kerran ovelia tekstejään ja teknisesti äärimmäisen tarkaksi kehuttua flow’taan. Rekami on fiittejä lukuunottamatta kirjoittanut ja tuottanut albumin itse. Albumilta viimeisimpänä julkaistu single, Lukot feat. Aina, sai jopa legendaarisen Inga Sulinin hyväksynnän tyylikkään Kesäyö-samplen myötä. Lukuisista fiiteistä huolimatta albumi kertoo puhtaasti tarinoita Rekamin omasta elämästä ennen vuotta 2020.

Rekami on tullut kuluneen vuosikymmenen aikana tunnetuksi niin rap-artistina kuin tuottajana. LX-Beats-nimellä tuotettuja kappaleita on kuultu Suomessa muun muassa Asan ja Gettomasan ja Yhdysvalloissa esimerkiksi Boston-räppäreiden M-Dotin ja Akrobatikin julkaisuilla. Viime vuosina Rekami on kunnostautunut poikkeuksellisen laajalla yhteistyöllään eri sukupolvia edustavien räppäreiden kanssa. Rekamin kokonaan tuottama vuonna 2018 julkaistu Pihlderberg -kokonaisuus ikuisti samalle levylle peräti 38 Suomen eturivin räppäriä ja mielenkiintoisinta tulokasta.

Kuuntele Karonkka-albumi tästä. 
Katso Aurum-video tästä.

Seuraa Rekamia:
Spotify 
Instagram
Facebook
warnermusic.fi/rekami

Lisätiedot & haastattelupyynnöt:
Emma Hynnä / Warner Music Finland
Emma.hynna@warnermusic.com