15.10.2020
WARNER MUSIC GROUP VAHVISTAA TOIMINTOJAAN BALTIASSA

WARNER MUSIC GROUP VAHVISTAA TOIMINTOJAAN BALTIASSA

Warner Music Group vahvistaa toimintojaan Baltiassa. Lokakuussa yhtiö avaa toimiston Tallinnaan ja toimii alueella jatkossa Warner Music Baltics -brändin alla.
Samalla yhtiö alkaa kasvattaa paikallista artistirosteria ja publishing-toimintaa.

Warner Music Balticsin toiminta jatkuu Baltian liiketoimintajohtaja Mikko Mannisen johdolla, joka raportoi tällä hetkellä Warner Music Finlandin toimitusjohtajalle ja hiljattain Warner Music Nordicsin Presidentiksi nimitetylle Mark Frylle. Tammikuusta 2021 alkaen Manninen tulee raportoimaan Warner Music Finlandin tulevalle toimitusjohtajalle, Niko Nordströmille.

Warner Music Balticsin ensimmäinen artistikiinnitys on yksi Viron kansainvälisesti tunnetuimmista artisteista NOËP, jonka seuraava single On My Way (feat. Chinchilla) julkaistaan 23. lokakuuta. Warner Music Baltics on solminut levytyssopimuksen myös liettualaisen THE ROOP -yhtyeen kanssa. THE ROOP on yksi Liettuan tämän vuoden striimatuimmista yhtyeistä, joka voitti tänä vuonna On Fire -kappaleellaan paitsi Liettuan omat euroviisukarsinnat, myös viisufanien äänestykset lähes kaikissa maissa.

Lisäksi Warner Music Finlandin alaisuuteen kuuluva HMC Publishing on aloittanut kustannustoiminnan saralla yhteistyön virolaisen kustannus- ja levy-yhtiö Star Management/Downtown Studiosin kanssa. Yhteistyö tarjoaa molemmille yhtiöille jatkossa entistä paremmat edellytykset tukea paikallisia artisteja ja kirjoittajia sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla.

-Olemme viime vuosina seuranneet tarkasti Baltian alueen musiikkimarkkinnan kasvua ja kehitystä ja nähneet, kuinka kansainvälisesti laadukasta musiikkia eri maissa tehdään. Monissa alueen artisteissa ja tekijöissä on valtavasti potentiaalia. Uusien lahjakkuuksien löytäminen ja artistien kehittäminen tulee olemaan tärkeässä roolissa toiminnassamme. Olen varma, että toimintamallimme tulee tuottamaan musiikkia joka ylettyy myös Baltian rajojen ulkopuolelle kansainvälisesti, Warner Music Balticsin liiketoimintajohtaja Mikko Manninen sanoo.

-Haluamme osaltamme olla tukemassa Baltian kehittymistä ja kansainvälistymistä musiikkimarkkinana. Artistilähtöinen musiikkiyhtiöstrategia on tehnyt Warnerista ylivoimaisen kotimaisen repertuaarin toimijan Suomessa. Uskomme toimintamallillamme olevan tulevaisuudessa paljon annettavaa artisteille ja kirjoittajille myös Baltiassa, Warner Music Finlandin toimitusjohtaja ja Warner Music Nordicsin vasta nimitetty Presidentti Mark Fry jatkaa.

Myös Warner Music Balticsin organisaatio vahvistuu: Karoliina Kanerva on nimetty lokakuun alusta Suomen ja Baltian kansainvälisestä repertuaarista vastaavaksi markkinointipäälliköksi. Baltian alueen paikallisena markkinointipäällikkönä jatkaa Anu Varusk (Viro) ja Promotion Managereina Inese Saulaja (Latvia) sekä Lukas Sniolis (Liettua). Alueen repertuaarista vastaava A&R on Fredi Lunden ja publishing-toiminnasta vastaava johtaja Patric Sarin. Baltian alueen liiketoimintajohtajana jatkaa Mikko Manninen. Warner Music Baltics toimii jatkossakin Warner Music Finlandin alaisuudessa.

Promokuvat !

Lisätiedot: 
Karoliina Kanerva
karoliina.kanerva@warnermusic.com
www.warnermusicbaltics.com