29.9.2020
NIKO NORDSTRÖM PALAA JOHTAMAAN WARNER MUSIC FINLANDIA

Musiikkialalla suuresti arvostettu Niko Nordström on nimitetty Warner Music Finlandin toimitusjohtajaksi sekä Warner Music Nordicsin Executive Vice Presidentiksi. Niko palaa pohjoismaiseen rooliinsa neljän Warner Music Australasian Presidentinä vietetyn vuoden jälkeen. Uudessa tehtävässään Nordström raportoi juuri Warner Music Nordicsin Presidentiksi nimitetylle Mark Frylle.

Warner Musicin sitoutuminen uusien artistitarinoiden luomiseen näkyy Nordströmin työskentelyssä: viime vuosina Warner Music Australia on saanut kasvatettua myös uusia supertähtiä kuten Thelma Plumin. Lisäksi sen artistirosteri on muovautunut varsinkin hiphopin osalta 66 Recordsin ja DB Musicin kanssa solmittujen label-sopimusten ansiosta.

Niko Nordström aloitti Warner Music Finlandin toimitusjohtajana ensimmäisen kerran 2007, kun Warner osti hänen ja Asko Kallosen perustaman Helsinki Music Companyn (HMC). Vuodesta 2014 alkaen Nordström toimi myös Warner Music Nordicsin Vice Presidentinä.

On fantastista, että Niko palaa Pohjolaan. Hän on ystävä ja työkaveri sekä yksi kaikkien aikojen ihailluimmista hahmoista suomalaisella musiikkialalla. Hän muutti bisnestä ja kulttuuria uudenlaiseksi kasvattaen samalla uuden sukupolven menestysartisteja. Nikolla oli keskeinen rooli myös siinä, että Suomesta tuli uraauurtava maailmanlaajuisilla musiikkimarkkinoilla. Olen todella tyytyväinen, että hän palaa johtoon Helsingissä ja tukee myös muita Pohjoismaita, Mark Fry sanoo.

Iloitsen paluusta Pohjoismaihin Australian seikkailuni jälkeen. Olen kiitollinen mahdollisuudesta saada työskennellä upean tiimin kanssa ja iloinen kaikesta mitä yhdessä saavutimme. Mutta olen myös innoissani siitä, että pääsen taas työskentelemään kollegoideni kanssa Helsingissä. Lisäksi odotan työskentelyä Markin kanssa – pohjoismainen artistirosterimme on vertaansa vailla ja on hienoa päästä kehittämään alueemme kulttuuria kohti tulevaisuutta, Niko Nordström sanoo.

Ensimmäisellä vuosikymmenellään Warner Music Finlandilla Nordström sai tunnustusta muun muassa siitä, että hän johti yrityksen tuplaamaan markkinaosuutensa sekä oli sainaamassa ja mukana kehittämässä uutta sukupolvea läpimurtoartisteja Suomeen. Hänen aikanaan Warner Music Finland palkittiin myös kahdeksan kertaa Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa vuoden levy-yhtiönä. Vuonna 2018 Niko Nordström palkittiin Kultaisella Emmalla työstään musiikkialalla.

Lisätiedot: 
Warner Music Finland / Aino-Kuutamo Uusitorppa
aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com