25.9.2020
BENJAMIN JULKAISI SUOMENKIELISEN DEBYYTTIALBUMINSA SOMEVETERAANI

VIIDEN KEIKAN BENKKARIT-KIERTUE LOPPUSYKSYSTÄ

Sometähtenä julkisuuteen noussut Benjamin julkaisi tänään odotetun suomenkielisen debyyttialbuminsa Someveteraani. Albumilta julkaistiin aiemmin syksyllä singlet WWW ja TikTok. Kaikki albumin tekstit ja tarinat ovat Benjaminin elämästä ja albumin vastaavana tuottajana on toiminut Atso Soivio. Albumia kuvittavat Taussin upeat valokuvateokset ja Karim Sahebin ohjaama Someveteraani -videoteos, jonka voit katsoa tästä.

En olisi ikinä uskonut suomenkielisen debyyttialbumini olevan omaelämäkerrallinen konseptialbumi, mutta koen tämän olevan ainoa albumi, jolla voin debytoida suomeksi. Levyntekoprosessi on ollut kaikin tavoin silmiä avaava, erikoinen ja ainutlaatuinen. Kaikki lähti halusta kirjoittaa biisin menneisyydestäni Sometähtenä. Halusin antaa niin itselleni kuin ympäröiville ihmisille päätöksen Some-aikakaudelleni. Ensimmäinen single WWW syntyi tarpeesta, että kaikki näkisivät mut artistina, eikä pelkkänä laulavana IG-Benkkuna. Pian huomasinkin mulla olevan paljon enemmän sanottavaa kuin yhden biisillisen verran. Siitä lähti sitten Someveteraanin moottorit jylläämään, Benjamin kertoo.

Omaelämäkerrallinen Someveteraani -kokonaisuus kertoo Benjaminin kasvusta somemaailman keskiössä niin aikuiseksi kuin artistiksi, käsitellen muun muassa internetin ja sosiaalisen median tuomia haasteita ja riippuvuutta veikeällä tavalla ja tarttuvin hookein. Albumi haastaa kuulijaa brutaalilla rehellisyydellään sekä kyseenalaistaen ongelmallisia ajatusmaailmoja.

Someveteraani -albumi tarjoaa vastaukset kaikkiin kysymyksiin, joita minulta kysytään edelleen tänä päivänä. Albumi käsittelee identiteettikriisejä, aikuiseksi kasvamista julkisuudessa, sekä yhteiskunnallisia ongelmia ja tabuja. Kokonaisuus on rehellinen, itseironinen, itsevarma ja tehty kieli poskella. Tämän albumin julkaisu on yhden aikakauden loppu sekä lyyrinen ja musiikillinen suunnannäyttää tulevaisuuden Benjaminille. Mua kuumottaa, jännittää, pelottaa ja pakahduttaa ajatus siitä, että mun ensimmäinen albumi on nyt ulkona. Toivon, että ihmiset kuuntelevat tän avoimin mielin ensimmäisestä biisistä viimeiseen saadakseen maksimaalisen Someveteraani -kokemuksen.

Benjaminin syksy huipentuu NRJ:n kanssa yhteistyössä toteutettavaan viiden keikan Benkkarit -kiertueeseen, jossa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä Someveteraani -kokonaisuutta. Kiertue alkaa Helsingistä levynjulkaisukeikalla.

Kuuntele Someveteraani -albumi tästä.
Katso Someveteraani -videoteos tästä. 

NRJ-Benkkarit -kiertueen keikat:
17.10. Hercules, Helsinki (levynjulkaisukeikka)
23.10. Yökerho Studio, Turku
24.10. West Coast Billiard, Kokkola
06.11. Sawohouse Underground, Kuopio
07.11. Basso Club, Oulu

Someveteraanin biisilista:
1. WWW
2. TikTok
3. Catfish
4. Diilerit
5. Anonyymi
6. BOOMERi
7. Mies
8. Kultapoika

Promokuvat täältä!
Kuvaaja: Taussi

Seuraa Benjaminia:
Instagram
Facebook
TikTok 
Spotify
www.warnermusic.fi/benjamin

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emma Hynnä / Warner Music Finland
emma.hynna@warnermusic.com

Keikat: 
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com