26.6.2020
ARTEM JULKAISI ENSIMMÄISENÄ SUOMESSA 8D-MUSIIKKIVIDEON – KYSEESSÄ MAAILMANLAAJUISESTIKIN UUSI TEKNOLOGIA!

Onko tässä musiikkivideon tulevaisuus?

Suomalainen artisti ARTEM yhdistää ensimmäisenä Suomessa uutta 8D-miksausteknologiaa musiikkivideoon Värit-kappaleellaan. Lopputuloksena on 8D-musiikkivideo, jossa ääni ja kuva pelaavat yhteen ja saa katselijan tuntemaan olevansa tapahtumapaikalla. 8D-miksauksessa syntyy efekti, jossa ääni kuulostaa siltä, kuin se kiertäisi kuulijan pään ympärillä. 8D-tekniikka on nostanut päätään maailmalla audioissa ja on nyt rantautunut myös Suomeen. Monista kansainvälisistä hiteistä voi löytää 8D audio-versioita, mutta ARTEM esittelee nyt teknologiaa maailmanlaajuisestikin ensimmäisten joukossa musiikkivideolla. ”Ajatus lähti siitä, kun kuulin kavereilta yhdestä 8D-miksatusta biisistä. Yksi heitti, että ’Tsekatkaa äijät tää kuulokkeet pääs, tää kuulostaa iha hullulta!’, jonka jälkeen toinen kysyi, että pitäiskö myös mun julkaista tällä tyylillä biisi. Heräsi ajatus, että mitenköhän tällainen äänimaailma pelaisi yhteen musavideon kanssa ja että onko sellaista edes tehty? Tajusin, että mun Värit-biisi sopii tähän ideaan, sillä biisi on soundiltaan hyvin visuaalinen ja aiheeltaan melko abstrakti. Otin yhteyttä ohjaaja Karim Sahebiin sekä tuottajaani Atso Soivioon ja kasattiin käsikirjoitus. Pian meillä olikin kasassa 8D-video, jolla päästiin toteuttamaan kaikki mun kunnianhimoiset ideat, kuten veden päällä käveleminen ja levitaatiokohtaukset. Surrealistiset kuvat sopivat täydellisesti kuvaamaan biisin moodia ja Atso Soivion tekemä 8D-miksaus tuo siihen vielä syvemmän tason. Mietimme, että voisiko tätä viedä vielä 8D-miksausta pidemmälle. Tomi Hyvärinen Hifistudiolta ehdotti yhteistyötä Genelecin kanssa ja elokuvista tuttua surround-miksausta. Päädyimme rakentamaan myös tällaisen version, joka vie koko projektin sellaiselle tasolle, jota emme edes osanneet kuvitella. Tämä täytyy itse käydä kokemassa Hifistudion liikkeessä”, ARTEM hehkuttaa. Youtubesta löytyvä 8D-versio tulee kokea kuulokkeilla, kun taas videosta tehty Hifistudiolle räätälöity surround-versio koetaan useita kaiuttimia sisältävän kotiteatterijärjestelmän kautta. Se luo vaikuttavan elokuvateatterimaisen kokemuksen. ”Toivon, että jokainen, joka tämän lukee laittaa kuulokkeet päähän, videon pyörimään tai jopa vierailee Hifistudiolla, ja muodostaa oman näkemyksensä siitä, voisiko tätä konseptia hyödyntää tulevaisuudessa enemmänkin”, ARTEM jatkaa. Katso vaikuttava musiikkivideo täältä tai käy kokemassa se lähimmässä Hifistudio-liikkeessä. Tammikuussa debyyttisinglensä Musta huppari julkaissut ARTEM on kiinnostava moderni pop-artisti, joka nostettiin alkuvuonna YleX:n Läpimurtoartisti -listaukseen vain yhdellä julkaistulla kappaleellaan. Artisti käsittelee rehellisissä teksteissään kipukohtia nuoren aikuisen elämästä ja kappaleissa yhdistyy luontevasti koukuttavat kitaramelodiat ja rosoinen rap-estetiikka. ARTEM työstää tällä hetkellä debyyttialbumiaan ja valmistelee keikkasettiään. Lataa promokuvat täältä! Kuvaaja: Saara Taussi Seuraa ARTEMia: Instagram Spotify Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Noora Kärki / Warner Music Finland noora.karki@warnermusic.com Keikat: Santtu Ronkainen / Monsp Live santtu.ronkainen@warnermusic.com