16.6.2020
JVG:N VILLI LÄNSI RIKKOI KULUVAN VUODEN PÄIVÄKOHTAISEN STRIIMIENNÄTYKSEN

Uutta singleä striimattiin julkaisupäivänä yli 140 000 kertaa

Suomen suosituin yhtye JVG julkaisi viime perjantaina uuden singlen Villi länsi. Kappaletta striimattiin Spotifyssa perjantain aikana yli 140 000 kertaa, mikä tekee siitä yhden päivän aikana eniten striimauksia keränneen kappaleen tänä vuonna. Yhtyeellä on hallussaan samainen ennätys myös viime vuodelta, kun Frisbee-singlen julkaisupäivän striimit olivat koko vuoden korkeimmat. Villi länsi on pysytellyt yli viikonlopun Spotifyn ykkösenä ja sitä on kuunneltu muutamassa päivässä lähes puoli miljoonaa kertaa. JVG on kirjoittanut kappaleen yhdessä Figaron, Ellis Kouhian ja Arto Ruotsalan kanssa. Tuotannosta vastaavat DJPP, Eppu Kosonen, MD$ ja Arto Ruotsala.

”Haluttiin tällä biisillä piristää erityisesti faneja näissä erikoisoloissa ja on ollut huikeeta huomata, miten biisi on otettu vastaan! Kiitos siis kaikille kuuntelijoille ja hyvää kesää ja tulevaa juhannusta!” JVG fiilistelee.

Lukuisia ennätyksiä vuosien aikana rikkonut JVG teki historiaa ja todisti jälleen paikkansa Suomen kirkkaimpana yhtyeenä virtuaalisella live-keikallaan vappuaattona. Keikka keräsi ennätysyleisön ja se tavoitti arviolta 1 400 000 katsojaa eli noin 24% suomalaisista. Keikasta uutisoitiin myös globaalisti mm. brittimedia The Guardianissa ja amerikkalaisessa Forbes-lehdessä.

Vuosi sitten julkaistu menestysalbumi RATA/RAITTI nousi toukokuun alussa takaisin albumilistan ykköseksi 47 listaviikon jälkeen ja on näin ollen ollut listaykkösenä yhteensä 7 viikkoa. Albumilta löytyvä Ikuinen vappu on pysynyt Suomen Spotifyn top50 joukossa jo yli 70 viikkoa ja se nousi vappuna takaisin Spotifyn ykköseksi, jossa se on ollut kaiken kaikkiaan yli 2 kuukautta. Kappale saavutti juuri 20 000 000 striimin rajan, johon on aiemmin pystynyt kotimaisista biiseistä ainoastaan JVG:n Tarkenee ja Hehkuu. RATA/RAITTI -albumilla yhtye teki ansioituneesti uuden aluevaltauksen, kun se palkittiin Vuoden pop -Emmalla. Vuoden 2020 Emma Gaalassa JVG pokasi myös Vuoden yhtye, Vuoden striimatuin biisi (Ikuinen vappu) ja Vuoden kappale (Ikuinen vappu) -palkinnot. JVG on voittanut uransa aikana yhteensä 13 Emma-palkintoa.

Lataa promokuvat täältä!
Kuvaaja: Niko Karlsson

Seuraa JVG:tä:
Instagram
Facebook
Spotify

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikat:
Rauha Kyyrö / Fullsteam Agency
rauha@fullsteam.fi