11.5.2020
JVG VAHVISTAA PAIKKAANSA SUOMEN SUOSITUIMPANA YHTYEENÄ!

RATA/RAITTI-albumi nousi takaisin listaykköseksi ja Hehkuu sekä Ikuinen vappu ovat rikkoneet 20 000 000 striimin rajan 

Suomen suosituimman yhtyeen JVG:n kesäkuussa 2019 julkaisema menestysalbumi RATA/RAITTI nousi viime viikolla takaisin albumilistan ykköseksi 47 listaviikon jälkeen. Tämän lisäksi yhtyeen megahitit Hehkuu ja Ikuinen vappu ovat molemmat rikkoneet 20 000 000 striimin rajan. Ensimmäinen suomenkielinen kappale, joka on tähän aiemmin pystynyt on JVG:n Tarkenee ja näin ollen yhtyeellä on hallussaan kotimaisten kappaleiden top3. RATA/RAITTI-albumilta löytyvä Ikuinen vappu on pysynyt Suomen Spotifyn top50 joukossa uskomattomat 64 viikkoa ja se nousi vappuviikonloppuna Spotifyn ykköseksi. Kappale on siis ollut yhteensä Spotifyn ykköspaikalla yli kaksi kuukautta eli 66 päivää.

Lukuisia ennätyksiä vuosien aikana rikkonut JVG teki historiaa järjestämällään virtuaalisella live-keikalla vappuaattona. Virtuaaliteknologialla toteutettu keikka keräsi ennätysyleisön, kun keikka tavoitti arviolta kaiken kaikkiaan 1 400 000 katsojaa eli noin 24% suomalaisista. Historiallinen keikka esitti maailmanlaajuisestikin uutta teknologiaa ja siitä uutisoivat mm. brittimedia The Guardian ja amerikkalainen Forbes-lehti.

JVG julkaisi kesäkuussa 2019 RATA/RAITTI -albumin, jonka kaikki kymmenen kappaletta nousivat suoraan julkaisustaan Suomen Spotifyn Top10-listalle ja julkaisupäivän kokonaisstriimit lähentelivät miljoonaa. Albumia on tänä päivänä striimattu yli 50 000 000 kertaa ja levyltä sinkutetut Ikuinen vappu ja Frisbee olivat viime vuonna eniten yhden päivän aikana striimauksia keränneet kappaleet. Albumi pysyi kesän aikana yhteensä 6 viikkoa virallisen albumilistan ykkösenä. RATA/RAITTI -albumilla JVG teki myös ansioituneesti uuden aluevaltauksen, kun aiemmin rap-kategorioissa menestynyt yhtye voitti albumilla Vuoden pop -Emman. Vuoden 2020 Emma Gaalassa JVG palkittiin myös Vuoden yhtye, Vuoden striimatuin biisi (Ikuinen vappu) ja Vuoden kappale (Ikuinen vappu) -palkinnoilla.

Seuraa JVG:tä:
Instagram
Facebook
Spotify

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikat:
Rauha Kyyrö / Fullsteam
rauha@fullsteam.fi