16.4.2020
SAMULI EDELMANN PALAA POPMUSIIKIN PARIIN – UUSI SINGLE HUOMENNA

Samuli Edelmann valmistelee parhaillaan uutta pop-albumia yhdessä Jurekin (mm. Antti Tuisku, Sanni, Jenni Vartiainen, Elastinen ja Juha Tapio) kanssa. Huomenna julkaistava Päästä ne pois -niminen single on ensimmäinen maistiainen yhteistyöstä. Tarttuvan biisin ovat säveltäneet ja sanoittaneet Jurek, Timo Kiiskinen ja Henna Sarriola. Tuotanto on Jurekin käsialaa.

Edelmannin toive ja suunnitelma paluusta popmusiikin pariin oli kytenyt jo pidempään. Idea tulevasta albumista konkretisoitui alkuvuodesta 2019 Edelmannin ja Jurekin tavatessa ensimmäistä kertaa. Samuli oli pannut merkille Jurekin raikkaan tavan kirjoittaa ja käsitellä lauluja. Uusi Päästä ne pois– kappale samoin kuin ideat tulevan albumin muihin lauluihin ovat syntyneet tekijäryhmän ja Samulin välisten keskustelujen innoittamina. Laulujen kirjoitus- ja ideointileirejä on pidetty mm. mökkitunnelmissa luonnonhelmassa ja Valamon luostarissa.

Tästä on tulossa hienoin ja henkilökohtaisin poplevyni ikinä. Olen puhunut jo monta vuotta, että haluaisin tehdä jotain yhdessä Jurekin kanssa. Intuitioni osui oikeaan, yhteinen sävel löytyi heti, Samuli Edelmann iloitsee.

Samuli on poikkeuksellinen, uskomaton artisti ja ennen kaikkea hänestä on tullut minulle hyvin lyhyessä ajassa myös hieno ystävä. Hänen auransa ja energiansa lähellä ihmisen on hyvä olla ja luoda. Päästä ne pois syntyi ainutlaatuisessa ympäristössä Valamossa rakkaiden ihmisten kesken, ja toivon että biisillä on sama lohduttava, parantava vaikutus ihmisiin kuin mitä sillä on ollut minuun, Jurek sanoo.

Viime vuonna isänsä säveltämiin teksteihin perustuvan Vaiheet II -albumin julkaissut Samuli Edelmann on myynyt uransa aikana yli puoli miljoonaa albumia. Edelmann on poikkeuksellinen omaa tietään kulkeva tulkitsija, jonka laaja-alainen repertuaari taidelevyistä pop-musiikkiin löytää poikkeuksetta tiensä suomalaisten sydämiin. Viime vuosina Samuli on tehnyt tiivistä yhteistyötä kaihoisaa tunteen paloa ja modernia mustalaismusiikkia yhdistävän Orkestra Suora Lähetyksen kanssa. Miesten yhteistyö on konkretisoitunut hurmoksellisiin keikkoihin kyläjuhlista festivaalien päälavoille sekä vuonna 2018 julkaistuun Käteni-albumiin, jonka biisivalinnoista ja sovituksista vastasi kyseinen yhdeksänhenkinen rytmimusiikin voimaryhmä. Yhteistyö Orkestra Suora Lähetyksen kanssa jatkuu edelleen.

Lataa promokuvat täältä:

Samuli Edelmann:
Instagram
Facebook
Spotify

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com / p. 040 846 0116