17.2.2020
VESALA JULKAISI TÄNÄÄN ODOTETUN ALBUMIKOKONAISUUDEN!

Etsimässä rauhaa on artistin toinen pitkäsoitto

 

Vesala julkaisi tänään 14.2. toisen albuminsa Etsimässä rauhaa. Albumi on odotettu kokonaisuus, sillä artistin edellinen pitkäsoitto Vesala julkaistiin kesällä 2016. Uusi albumi koostuu enimmäkseen uudesta materiaalista, mutta mukana on myös osa jo julkaistuista kappaleista. Albumia on tehty ympäri maailmaa:

Suurin osa näistä kappaleista on syntynyt kotona, mutta kodit ovat tämän levyn teon vuosina vaihtuneet kaupungeista ja maasta toiseen. Kaikki ne paikat kuuluvat tässä levyllä oikeastikin, kun olen äänitellyt biiseihin lauluja ja soittimia kaikissa näissä paikoissa. Miksaaja nauroi kun Aurinko-kappaleen lauluraidalla ulkona käynnistyy ruohonleikkuri. Se sopii biisin tunnelmaan! Olen kyhännyt joka kotiin jonkinlaisen kotistudion. Nykyisessä Suomen kodissa minulla on viimein ensimmäinen kunnon studio.

En voi sille mitään, että moni elämäni käänne päätyy lehtiin. Tämä levy ei ole mikään ’erolevy’, vaan koko elämän käännekohtalevy: kaikkien erojen levy; toivon, rakkauden, kaaoksen ja aikuiseksi kasvamisen, tienristeyksien levy. Sillä on varovaisen onnellinen loppu.”

Vesala osoittaa albumillaan monimuotoisuutensa artistina ja hän on toiminut levyllä sanoittajana, säveltäjänä, äänittäjänä ja soittajana. Hän on myös levyn vastaava tuottaja yhdessä Minna Koiviston kanssa. Osa sävellyksistä ja tuotannoista on syntynyt yksin Vesalan kynästä ja osa yhdessä Eppu Kososen, Jukka Immosen, Joonas Angerian, Minna Koiviston, Teemu Brunilan sekä Alpo Nummelinin kanssa.

Sain inspiroitua ja tehdä yhdessä ihailemieni ihmisten kanssa musiikkia. Tuottajana olen saanut molempia soololevyjäni tehdessä oppia valtavasti Epulta, Joonakselta ja Jukalta sekä Minna Koivistolta, joka teki mun kanssa viittä tämän levyn tuotantoa, ja josta tuli loppujen lopuksi rinnalleni toinen vastaava tuottaja.”

Vesala kuuluu Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin. Hänen musiikkinsa on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansaa koskettavia pop-hittejä radio- ja suoratoistolistojen soitetuimpien kappaleiden listoilta. Viime viikonloppuna Emma Gaalassa Vuoden Live -Emman voittaneen artistin debyyttisooloalbumi Vesala toi hänelle peräti neljä Emma-palkintoa: Vuoden naisartisti, Vuoden pop, Vuoden biisi ja Vuoden albumi. Taiteen monilahjakkuutena tunnettu Vesala on palkittu myös muilla arvostetuilla taiteen palkinnoilla, kuten Juha Vainio -palkinnolla vuonna 2016, ensimmäisenä naisena Reino Helismaa -sanoittajapalkinnolla keväällä 2019 sekä musiikin valtionpalkinnolla syksyllä 2019. Lisäksi hän on ainoa nainen, joka on ollut ehdolla sekä Emma- että Jussi-palkinnon saajaksi.

Etsimässä rauhaa -biisilista:
1. Olin kerran täällä
2. Makaroonilaatikkoo
3. Nyt on lähtö
4. Me tanssitaan liian vähän
5. Etsimässä rauhaa
6. Mul ei oo lapsuudensankarii
7. Kuningas
8. Uusia unelmia
9. Meillä kummittelee
10. Aurinko
11. Puisia taloja

Vesala onnistuu purkamaan tuntonsa menneisyydestään, nykyisyydestään ja tulevaisuudestaan musiikkiin, joka paitsi puhuttelee varmasti monia myös uudistaa suomalaisen popin kaavoja. Kyseessä on yksi niistä kielemme sanankäyttäjistä, joilla on taito kumittaa yksittäisillä sanoilla ja tarkoin valituilla lauseilla keinotekoista rajaa populaari- ja korkeakulttuurin välillä.” -Soundi, 4 tähteä

Vesalan kevät 2020 -kiertue alkaa tänään Vaasasta. Katso ajankohtainen keikkalistaus Warner Music Liven sivuilta.

Lataa Vesalan promokuvat täältä!
Kuvaaja: Viivi Huuska

VESALA:
Instagram
Facebook
Spotify

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Keikat:
Jake Hannula / Warner Music Live
jake.hannula@warnermusic.com