17.2.2020
TAVALLINEN ARJEN MIES KÄÄRIJÄ JULKAISI FANTASTISEN DEBYYTTIALBUMINSA

Vuoden debyyttiään valmistellut Käärijä julkaisi tänään Fantastista-esikoisalbuminsa. Omintakeisella tyylillään orgaanista kuulijakuntaa niin keikoilla, somessa kuin suoratoistopalveluissa keränneellä artistilla on ollut alusta saakka nousujohdanteinen kasvukäyrä. Albumi sisältää Käärijän persoonallista sielunmaisemaa bassovoittoisine melodioineen rytmisellä rummunjytkeellä höystettynä, jota ei ole Suomessa ennen kuultu. Esikoisalbumi on 11 raidan kokonaisuus, jonka on tuottanut Käärijän luottotuottaja Aleksi Nurmi.

Hieman yli vuosi on kulunut siitä, kun päätimme tuottajani sekä levy-yhtiöni kanssa, että työstäisimme ensimmäisen kokopitkän albumin. Siitä se ajatus sitten lähti, ja Fantastista -levy syntyi. Levyltä on julkaistu 4 singleä vuoden aikana ja nyt vihdoin ja viimein saamme koko lätyn pihalle. Albumilla vierailevat KähinäPate sekä Vinttikoira, joiden kanssa oli ollut jo pidempään suunnitelmia yhteisistä projekteista, Käärijä kertoo.

Käärijä diggaa raskaasta musiikista, joten nopeat rytmit ja ajoittain aggressiiviset soundit ovat luontaisesti osa hänen tuotantoaan. Artisti ei mielellään lokeroidu tiettyyn genreen, vaan ottaa vaikutteita häntä inspiroivista soundeista luoden monipuolista ja mielenkiintoista omaa tyyliä. Tänään julkaistulta albumilta on aiemmin julkaistu jo singlet Viulunkieli, ROCK ROCK, Hirttää kiinni, sekä Mic Mac. Uusi Fantastista-kappale kertoo Käärijän kokemuksista artistina:

Käärijä kertoo oman näkökulmansa musiikkinsa esittämisestä, jolloin sattuu ja tapahtuu. Hän tiesi riskit ryhdyttyään alalle, mutta rakkaus lajia kohtaan vei mukanaan. Vaikka meininki saattaa esiintyessä muuttua kovaotteiseksi, niin kaikesta huolimatta artistin arki on fantastisen hyvää hommaa, Käärijä kuvailee.

Kuuntele albumi tästä!

Lataa promokuvat täältä!
Kuvaaja: Mikke Pöyhönen

Seuraa Käärijää:
Instagram
Spotify

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emma Hynnä / Warner Music Finland
emma.hynna@warnermusic.com 

Keikat:
Santtu Ronkainen / Monsp Live
santtu@monsp.com