17.2.2020
IDA KARIMAA LUOTSAAMAAN LEGENDAARISTA MONSP RECORDSIA

Legendaarinen levy-yhtiö Monsp Records aloittaa uuden aikakauden: arvostettu musiikkitoimittaja Ida Karimaa on nimitetty A&R:ksi luotsaamaan levymerkkiä.

Vuoden toimittajanakin palkittu Ida Karimaa on tehnyt vakuuttavan uran YleX:llä. Edelliset neljä vuotta hän työskenteli kanavalla uuden musiikin parissa ja on seurannut herkeämättömällä intohimolla populaari- ja nuorisokulttuuria sekä artistien kehittymistä ja kasvua.

Olen häkeltyneen otettu siitä, että mut on rekrytoitu tähän hommaan. Monsp ei esittelyjä kaipaa ja status legendana on ansaittu. Päivitystä kuitenkin tarvitaan. Hyppään tähän projektiin järjettömän suurella innolla ja äärimmäisen uteliaana tekemään ja oppimaan, Ida Karimaa sanoo.

Näkemyksellisen Karimaan tavoite on päivittää Monsp jälleen Suomen kiinnostavimmaksi omaehtoiseksi labeliksi. Uusi Monsp tulee olemaan freesi suunnannäyttäjä, joka esittelee kuumimmat uudet artistit – sekä paljon muutakin kuin rap-musiikkia.

Monsp etsii, sainaa ja on kiinnostunut erityisesti uuden polven tuoreista artisteista, jotka määrittävät miltä mielenkiintoisin kotimainen musiikki kuulostaa nyt ja tulevaisuudessa. Etenkin uuden naispuolisen rap-talentin nostaminen kiinnostaa. Samalla jatketaan yhteistyötä ja levymerkin historiaa muutaman pitkän linjan suomirapin tekijän kanssa, Karimaa jatkaa.

Ikonisen Monsp Recordsin tarina jatkuu myös livekentällä uuden sukupolven ohjelmatoimiston Monsp Liven muodossa. Sen vetäjänä toimii Santtu Ronkainen, jonka edustuksessa ovat costee, Artem, Käärijä, Ahti ja Figaro.

Toukokuun 2019 lopussa Warner Music Finland ilmoitti ostaneensa rapiin ja hiphopiin erikoistuneen pienlevy-yhtiöiden pioneerin Monsp Recordsin. Monsp Records ja Monsp Live ovat osa Warner Music Finlandia.

Olimme jo jonkin aikaa etsineet tapaa tuoda uutta ulottuvuutta sinänsä hienosti toimivaan Warnerin kotimaiseen tuotantoon, kun vastaan tuli mahdollisuus jatkaa Monspin hienoa perinnettä yritysoston kautta. Kun Monspin perustaja Keijo ”Kepe” Kiiskinen samalla ilmoitti vetäytyvänsä pois Monspin toiminnasta, avautui mahdollisuus rekrytoida uusia ihmisiä labelin vetäjiksi. Haastattelimme monia hienoja tyyppejä, mutta kun tapasimme Ida Karimaan, meille oli selvää, että tässä on alalle uusi A&R-kyky. Ida on ajassa kiinni oleva näkemyksellinen music lover,  jonka laajakatseisuuden ja energian avulla nostamme legendaarisen levymerkin uuteen kukoistukseen ja tuomme Monspin 2020-luvulle Idan ja Santun muodostamalla dynaamisella duolla, Warner Music Finlandin kotimaisen puolen General Manager Asko Kallonen sanoo.

Helsingin Sanomien haastattelu.
Kauppalehden uutinen.

Lataa promokuvat tästä.
Kuvaaja: Mona Salminen

Lisätiedot:
Ida Karimaa / Monsp Records
ida@monsp.com

Santtu Ronkainen / Monsp Live
santtu@monsp.com