21.11.2019
COLDPLAY JULKAISEE HUOMENNA ODOTETUN KAHDEKSANNEN STUDIOALBUMINSA ”EVERYDAY LIFE”

YHTYEEN JORDANIAN LIVE-ESIINTYMINEN PERJANTAINA SUORANA YOUTUBESSA

Maailman suosituin yhtye Coldplay julkaisee huomenna, perjantaina 22. marraskuuta uuden tupla-albuminsa Everyday Life.

53 minuutin mittainen albumikokonaisuus jakautuu kahteen osaan: Sunrise (auringon nousu) ja Sunset (auringon lasku). Albumin on tuottanut The Dream Team ja sillä vierailevat Stromae, Femi Cuti, Tiwa, Savage ja Jakob Collier. Albumin kansitaide pohjautuu yhtyeen kitaristi Jonny Bucklandin isoisoisän bändistä löytyneeseen kuvaan vuodelta 1919.

Yhtye on aiemmin tänä syksynä julkaissut albumilta kappaleet Orphans, Arabesque sekä nimikkokappaleen Everyday Life. Tällä viikolla albumilta julkaistiin kappaleet Champion of the World ja Daddy, joista jälkimmäisellä on erityinen liitos Suomeen: kappaleen koskettavan musiikkivideon on ohjannut suomalainen Åsa Lucander. Suomenruotsalaisen taiteilijan ohjaama video on tunnelmallinen matka pienen tytön isä-muistoihin. Toteutukseen on käytetty 2D-animaatiota, digitaalisia maalauksia sekä action puppetry -tekniikkaa.

Katso upea video tästä

 

Coldplay juhlistaa albuminjulkaisua esiintymällä suorassa lähetyksessä Jordanian Ammanissa huomenna perjantaina. Tupla-albumin teemaa kunnioittaen esitykset tapahtuvat kahdessa osassa auringonnousun ja -laskun aikaan. Konsertit striimataan suorina YouTubeen klo 06 ja 16 Suomen aikaa, minkä jälkeen ne jäävät YouTubeen katsottavaksi.

Olemme unelmoineet näistä lähetyksistä siitä asti, kun aloimme työstämään albumia. Ne tuntuvat hieman mahdottomilta ja vähän pelottavilta – siltä, miltä kaikki parhaat unelmat tuntuvat.”, Coldplay kommentoi.

Katso konserttilähetykset täältä.

 

Coldplay perustettiin Iso-Britanniassa vuonna 1996, kun yhtyeen jäsenet Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion ja Chris Martin tutustuivat toisiinsa opiskellessaan Lontoossa. Yellow -hitillä kansainväliseen suosioon ponnahtanut yhtye on nykyään yksi maailman menestyneimpiä. Coldplayn albumeja on myyty maailmanlaajuisesti yli 75 miljoonaa kappaletta, ja kappaleet ovat striimanneet Suomessakin moninkertaista platinaa. Seitsemältä pitkäsoitolta löytyvät muun muassa klassikot Yellow, Clocks, Fix You, Paradise, Viva La Vida sekä A Sky Full Of Stars. Yhtyeen palkintokaapista löytyvät lähes jokainen arvostettu musiikkipalkinto, mukaan lukien seitsemän Grammy -palkintoa.
Bändin massiivinen A Head Full Of Dreams -kiertue kesti yli 18 kuukautta, ja konsertit keräsivät yli 5 miljoonaa innokasta fania ympäri maailman.

Everyday Life –albumi on perjantaina kuunneltavissa täällä

 

Albumin kappalelista:

Sunrise

Sunrise

Church

Trouble In Town

BrokEn

Daddy

WOTW / POTP

Arabesque

When I Need A Friend

Sunset

Guns

Orphans

Èkó

Cry Cry Cry

Old Friends

بنی آدم

Champion Of The World

Everyday Life

Lisätiedot:
Karoliina Kanerva / Warner Music Finland
Karoliina.kanerva@warnermusic.com