30.10.2019
SAARA AALTO YLLÄTTÄÄ – UUTTA SUOMENKIELISTÄ MUSIIKKIA!

Vuoden alussa Britannian Dancing on Ice -ohjelmassa pronssille luistellut ja sen jälkeen ympäri Eurooppaa keikkaillut Saara Aalto julkaisee joululevyn Fairytale – Joulun taikaa 15. marraskuuta. Luvassa on valikoima Saaran omia joululaulusuosikkeja sekä täysin uusia kappaleita. Saaraa kuullaan albumilla sekä suomeksi että englanniksi.

Arto Ruotsalan tuottamalta levyltä julkaistaan nyt ennakkomaistiaisina kaksi uutta suomenkielistä popbiisiä: Koska et oo täällä enää ja Tähdet, taivas ja sä.

Todella jännittävää julkaista kaksi omaa kappaletta suomeksi! Joululevy antaa ihanan vapauden laulaa eri kielillä ja tehdä biisejä genreistä välittämättä. Olen todella ylpeä näistä kahdesta kappaleesta – ne ovat ovat yksiä parhaista koskaan tekemistäni, Saara iloitsee.

Saara Aallon säveltämä ja yhdessä Meri Sopasen kanssa sanoittama Koska et oo täällä enää on täysverinen popbiisi, jossa on vain hieman viitteitä joulutunnelmiin. Kappale sai alkunsa Saaran ja Merin kesäisellä piknikillä Lontoon Hyde Park -puistossa.

Pyysin Meriä ideoimaan joululauluja kanssani ja häneltä tuli nopeasti ajatus kappaleesta, jossa mietitään miltä joulu tuntuu, kun on menettänyt oman läheisensä. Siitä tuli ensimmäinen mutta toivottavasti ei viimeinen kappale, jonka olemme tehneet yhdessä, Saara kertoo.

Tunnelmallinen Tähdet, taivas ja sä puolestaan syntyi Saara Aallon ja mm. Lana Del Raylle ja Hurts-yhtyeelle biisejä tehneen David Sneddonin yhteistyönä. Skotlantilainen Sneddon halusi tietää minkälaista oli kasvaa ja rakastua Pohjois-Suomessa.

Kerroin ensirakkaudestani ja yhdestä uuden vuoden yöstä kolmenkymmenen asteen pakkasessa. Mulla oli mummon takki päällä, katsottiin raketteja ja jäädyttiin, mutta kumpikaan ei halunnut lähteä pois toisen luota, Saara jatkaa.

Kyseisestä muistosta syntynyt kappale on alkuperäiseltään nimeltään Starry Skies ja se sai juuri ensisoittonsa Graham Nortonin ohjelmassa englantilaisella Radio 2 -kanavalla. Saara halusi kääntää henkilökohtaisen ja koskettavan kappaleen suomeksi, ja niin syntyi Tähdet, taivas ja sä -biisi.

Saara Aallon kirkkokiertue Fairytale – Joulun Taikaa alkaa Mikkelistä 2. joulukuuta, kulkee halki Suomen ja päättyy Savonlinnaan 21. joulukuuta. Seitsemäntoista konsertin kiertuetta edeltää 14.11. levyn julkaisukonsertti Järvenpäässä Krapin pajalla. Siellä pääsee kuulemaan levyn kappaleet livenä jo ennen sen ilmestymistä. Konsertissa on lisäksi mukana spesiaalikokoonpano ja yllätysvieraita, joita ei itse kiertueella nähdä.

Uuden Suomen markkinoille suunnatun joululevyn lisäksi Saara julkaisee kansainväliselle yleisölleen Fairytale -EP:n 29.11.2019.

Seuraa Saara Aaltoa somessa: 
Facebook
Instagram

Lataa promokuva täältä.

Kiertueen promoottori: 
Niina Jalonen / Warner Music Live
niina.jalonen@warnermusic.com

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com