16.10.2019
VESALA AR-APPLIKAATIO TUO FANEILLE TÄYSIN UUDENLAISTA MUSIIKKI- JA KONSERTTISISÄLTÖÄ

 

On todella jännittävää kehitellä yhdessä taitavien tekijöiden kanssa jotakin tällaista ennennäkemätöntä sisältöä popkontekstissa. Mikäs nyt olisikaan sopivampi hetki kokeilla jotakin ihan pähkähullua kuin Hartwall Arena -keikka?Vesala

Tänään julkaistu Vesala AR-applikaatio on Vesalan oma sovellus, joka tuo faneille täysin uudenlaista musiikki- ja konserttisisältöä. Sovelluksen toiminta perustuu AR-teknologiaan. AR tulee sanoista Augmented Reality eli lisätty todellisuus. Käytännössä fani voi sovelluksen ladattuaan sukeltaa oman älypuhelimensa avulla Vesalan virtuaaliseen maailmaan. Sovelluksessa on sisältöjä, joita voi käyttää missä vain itsenäisesti sekä konsertissa kollektiivisesti. Sovelluksen on kehittänyt suomalainen virtuaaliteknologiaan erikoistunut ZOAN. Sovellus on ladattavissa App Storesta (iPhone) ja Google Playsta (Android).

Yhteistyön tavoitteena on antaa faneille mahdollisuus vieläkin syvällisempään kokemukseen Vesalan maailmasta ja musiikista. Muutamat tähdet – esimerkiksi Eminem ja U2 – ovat jo kokeilleet lisättyä todellisuutta osana konsertteja, mutta Suomessa tämä on aivan uutta. Vesalan kanssa on mahtava tehdä yhteistyötä, sillä hän on aidosti innostunut uuden teknologian hyödyntämisestä.Laura Ala, markkinointijohtaja / ZOAN

Käyttäjä saa esimerkiksi ladattua sovelluksesta Vesalan ”komentokeskuksen” eli Vesalan keikoillaan käyttämän, elektronisen musiikin soittamiseen rakennetun erikoiskontrollerin. Saat komentokeskuksen virtuaalisena vaikka keskelle olohuonettasi ja pääset miksaamaan julkaisematonta biisiä. Hartwall Arenan keikalla 25.10. yleisö pääsee luomaan keikalle lisäefektejä ja sukeltamaan Vesalan visuaaliseen maailmaan. Sovelluksen avulla yleisöstä tulee osa keikkaa, kun älypuhelimista saadaan synkattua osaan kappaleista ääni- ja visuaalisia efektejä. Hartwall Arenalle on lisäksi luotu visuaalinen maailma, jonka pääsee kokemaan omalla puhelimella sovelluksen kautta. Keikan voi edelleen kokea ilman kännykkääkin, applikaatio luo keikalle lisäefektejä.

Keikan voi ihan hyvin edelleen kokea ja katsoa ilman tätä lisättyä todellisuutta, eikä sitä tietenkään ole jokaisessa hetkessä konserttia, mutta valikoiduissa kohdin halukkaat voivat kaivaa kännykän esiin ja olla mukana keikkakokemusta ihan uudella tavalla. Usein kritisoidaan sitä että ihmiset katsovat keikkoja vain kännykät ojossa. No, nyt on monin paikoin erittäin suotavaa tehdä juuri niin! Suosittelen vahvasti varavirtalähteen mukaanottamista. Apin kanssa pääsee myös soittamaan kanssani yhtä kappaletta, ja se on tehty todella helpoksi. Ei ole olemassa väärää ääntä. – Vesala

Lataa pressikuvat täältä.
Kuvat: Laura Haimila

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Isadora Kamotskin / Warner Music Finland
isadora.kamotskin@warnermusic.com

Tekniset lisätiedot: 
Laura Ala / ZOAN
laura.ala@zoan.fi