23.9.2019
VESA-MATTI LOIRIN SYDÄMEENI JOULUUN TEEN -JOULUKONSERTTIKIERTUE KÄYNNISTYY MARRASKUUSSA

 

Vesa-Matti Loirin perinteinen Sydämeeni joulun teen -konserttikiertue käynnistyy marraskuussa. Loiri on luonut joulun tunnelmaa Peter Lerchen johtaman orkesterin kanssa konserttiyleisönsä sydämiin jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Sydämeeni joulun teen-joulukonserttisarja onkin siirtynyt joulun aloitusperinteenä jo sukupolvilta toisille. 

Loirin ja Peter Lerchen saumattomaksi hioutunut yhteistyö on vertaansa vailla. Konserteissa yhdistyy Vesa-Matti Loirin syvällinen tekstin tulkinta sekä poikkeuksellinen kyky koskettaa kanssaihmistään. Vuodet ovat vain syventäneet tulkintoja entisestään. Peter Lerchen luotsaama sävelkieli on tekstin mukanana hengittävä ja sointimaailma mielikuvituksellinen sekä rikas. Konserttien ohjelmisto koostuu perinteiseen tapaan Loirin jouluklassikoista sekä teemaan sopivista ikivihreistä. Konserttien kokoonpanossa ovat mukana Vesa-Matti Loiri (laulu), Peter Lerche (kapellimestari, sovittaja, kitaristi), Pauliina Lerche (haitari, viulu, kannel) ja Juho Kivivuori (basso).

Loirin Sydämeeni joulun teen -albumi julkaistiin alunperin 1988. Se on tällä hetkellä kaikkien aikojen myydyin joululevy Suomessa yli 200 000 kappaleen myynnillään. Nimikappaleensa Sydämeeni joulun teen ohella käsitteiksi Loirin joulutulkinnoista ovat nousseet mm. Varpunen jouluaamuna, Silti niin joululta tuntuu, Enkeli taivaan sekä Heinillä härkien kaukalon.

Vesa-Matti Loiri – Sydämeeni joulun teen
La 30.11. Kotka, Kotkan kirkko
La 7.12. Hämeenlinna, Verkatehdas
Ti 10.12. Kuopio, Musiikkikeskus
Ke 11.12. Jyväskylä, Paviljonki
Pe 13.12. Seinäjoki, Lakeuden Risti
La 14.12. Ikaalinen, Ikaalisten kirkko
Su 15.12. Turku, Konserttitalo
Ti 17.12. Tampere, Tampere-talo
Ke 18.12. Pori, Promenadikeskus
Pe 20.12. Lahti, Sibeliustalo
La 21.12. Helsinki, Kulttuuritalo

Konsertit klo 19.00
Liput alk. 39,50 € 
Katso paikkakuntakohtaiset lipunmyyntitiedot osoitteesta warnermusiclive.fi.

Seuraa Vesa-Matti Loiria:
Facebook
Instagram

Keikat:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com