18.9.2019
SAMULI EDELMANN JULKAISEE ODOTETUN VAIHEET II -ALBUMIN

 

Samulin isän Toni Edelmannin sävellyksiin perustuvalla levyllä ovat mukana kaikki Tonin lapset sekä Samulin äiti Marja-Leena Kouki. Lisäksi levyllä vierailevat mm. Samulin tytär Venla Edelmann, Risto Tuorila sekä Yona.

Lokakuun 11. päivä julkaistava Vaiheet II on jatkoa Samulin vuoden 1997 rakastetulle Vaiheet-albumille. Edellisen levyn tapaan tekstit ovat eurooppalaisten runoilijoiden, mutta tällä kertaa mukana on myös suomalaisten alkuperäisrunoilijoiden tekstejä mm. Arto Melleriltä, Einari Vuorelalta ja Aale Tynniltä. Samuli työsti albumia pitkään. 

– Tietokoneellani on ollut Vaiheet II -biisilista jo toistakymmentä vuotta ja olen vain odottanut oikeaa hetkeä ja tapaa julkaista albumi. Kun keksimme, että tämä levy pitää tehdä pienesti, palaset loksahtivat paikoilleen, Samuli sanoo. 

Leri Leskisen tuottama levy sisältää kaikkiaan kolmetoista Toni Edelmannin säveltämää laulua, joiden instrumentaatioista sekä sovituksista vastaavat Jukka Perko ja Matti Paatelma. Odotetun albumin avaa Soi laulu hiljaa -niminen kappale, jossa Samulin kanssa laulaa hänen tyttärensä Venla Edelmann. Kappaleissa Lasinen vuori Palaa luokseni ja Pidän sinua rintaani vasten Samulin rinnalla laulaa monipuolisena muusikkona tunnettu Yona. Oulun kaupunginteatterissa pitkän uran tehnyt ja parhaan miespääosan Jussi-palkinnon roolistaan Mollbergin Tuntemattomassa sotilaassa saanut Risto Tuorila lausuu kappaleessa Vanhaa filosofiaa lukiessa. Levyn päättävä Vaeltajan yölaulu II kokoaa yhteen kaikki Toni Edelmannin lapset sekä Samulin äidin Marja-Leena Koukin. Koskettavalla kappaleella Samulin lisäksi laulaa Veera LuostarinenIlari Edelmann soittaa pianoa ja Marja-Leena lausuu. Levyn kappaleista voisi mainita vielä Arto Mellerin tekstiin sävelletyn Tuulisella terassilla -laulun, josta Samuli kertoo näin: 

– Tarina kertoo, että erottuaan vaimostaan Meller oli kirjoittanut tekstin Helsingissä sijaitsevassa Vanhan kuppilassa ja antanut tekstin Tonille sävellettäväksi. Isä oli säveltänyt laulun, mutta tämä on vasta ensimmäinen kerta kun se tulee levytetyksi. 

Vaiheet II -albuminjulkaisun kanssa samaan aikaan käynnistyy Järvenpäästä alkava Vaiheet-konserttisalikiertue, jolla tullaan kuulemaan kappaleita kummaltakin Vaiheet –albumilta. Edelmann lähtee kiertueelle Jukka Perkon ja Matti Paatelman kanssa. 

Vaiheet–konserttisalikiertue 
Liput alk. 34,50€.
Katso paikkakuntakohtaiset lipunmyyntitiedot www.warnermusiclive.fi.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Promoottori:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com