9.9.2019
KARI TAPIO -ELÄMÄKERTAELOKUVAN SOUNDTRACK KUNNIOITTAA LEGENDAN MUISTOA

 

Legendaarisen Kari Tapion tarinan kertovan Olen suomalainen -elämäkertaelokuvan soundtrack julkaistaan perjantaina 13. syyskuuta. 

Albumi sisältää suurimpien hittien lisäksi muutaman uuden kappaleen. Kari Tapion poika Jani Jalkanen on tehnyt oman versionsa isänsä Extrapallo-kappaleesta. Mukana on myös yksi täysin uusi kappale: Kari Tapio kirjoitti tekstin Rescatoriin 1980-luvulla, ja lopullisen muotonsa kappale sai Jani Jalkasen tehtyä siihen sävelen.  

Lisäksi soundtrackilta löytyvät Arttu Wiskarin koskettava versio Myrskyn jälkeen -kappaleesta sekä Juna kulkee -klassikko Stigin tulkitsemana. 

Olen varma, että isäni olisi enemmän kuin mielissään nyt julkaistavasta albumista. Hän olisi iloinen siitä, kuinka hänen musiikkinsa elää ihmisten mielissä ja kuinka paljon hänen laulunsa tuottavat kuulijoille yhä iloa. Olen itsekin erittäin kiitollinen, että näin hieno elokuva ja siihen liittyvä upea soundtrack on saatu aikaan. Ne ovat kunnioitus paitsi isälleni Kari Tapiolle mutta myös koko suomalaista iskelmää rakastavalle yleisölle, Kari Tapion pitkäaikainen manageri ja nuorin poika Joona Jalkanen toteaa.

Olen suomalainen -soundtrackilta löytyvät seuraavat kappaleet:
1. Kari Tapio – Olen suomalainen 2. Jani Jalkanen – Rescator 3. Stig – Juna kulkee 4. Arttu Wiskari – Myrskyn jälkeen 5. Jani Jalkanen – Extrapallo 6. Kari Tapio – Paalupaikka 7. Kari Tapio – Valoon päin 8. Kari Tapio – Kylähäät 9. Kari Tapio – Niskavuoren nuorimmainen 10. Kari Tapio – Rekkakuski 11. Kari Tapio – Talven yli 12. Kari Tapio – Mun sydämeni tänne jää 13. Kari Tapio – Menetetty mies 14. Kari Tapio – Laula kanssain 15. Kari Tapio – Ei koskaan rakastaa voi liikaa 16. Kari Tapio – Kapeeta vakoo, leveetä tietä 17. Kari Tapio – Lupasin liikaa 18. Kari Tapio – Myrskyn jälkeen 

Kari Tapion elämään perustuva Olen suomalainen -elokuva tulee ensi-iltaan 13.9.2019. Aleksi Mäkelän ohjaama filmi kertoo Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran elämänpituisen rakkaustarinan ja sen pääroolit näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi.

Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miesartistiksi vuosina 1999 ja 2005.

Katso Olen suomalainen -elokuvan musiikkivideo täältä.

Lisätiedot: 
Joona Jalkanen / joona@jalkanen.fi

Lisätiedot / Olen suomalainen -elokuva:
Katja Toivanen / katja.toivanen@helsinkicalling.com
p. 040-7011686