9.9.2019
ELLINOORA PALKITTIIN JO TOISTAMISEEN VUODEN KEVYEN MUSIIKIN TEKIJÄNÄ JA VUODEN BIISIN TEKIJÄNÄ

 

Juuri uuden Vaaleanpunainen vallankumous -albumin julkaissut Ellinoora on saanut toistamiseen kaksi merkittävää musiikkialan tunnustusta. Maanantaina iltapäivällä Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsi hänet sekä Vuoden kevyen musiikin tekijänä että Bäng bäng (typerä sydän) feat. eetu -kappaleen Vuoden biisinä. 
 
Ellinoora on halunnut tehdä asiat omalla tavallaan, ja sillä asenteella pitänyt pintansa pop-bisneksessä. Hän yhdistää musiikillisen osaamisen luonnonlapsimaiseen asioihin lähestymiseen. Ellinoora antaa äänensä kaltaisilleen milleniaaleille, mutta onnistuu koskettamaan samalla suurempaakin yleisöä”, Vuoden kevyen musiikin tekijäpalkinnon saajan valinneet Samuli Väänänen, Oku Luukkainen, René Mäkinen, Ida Karimaa ja Susanna Vainiola kommentoivat. 
 
Uuden sukupolven eroballadi – klassisen koskettava melodia raikkaalla otteella ja onnistuneella tuotannolla. Ellinooran laulusoundi on jo tunnistettavan ihana ja saa tässä kappaleessa seurakseen sopivasti vähäeleisemmän eetun. Sanoituksessa on sopiva määrä kiukkua, mutta myös ymmärrystä osapuolten aina eron hetkellä toisistaan poikkeavista tulkinnoista. Bon Iver -viittaus piirtää mielessäni tarkan kuvan entisten rakastavaisten kiinnostuksen kohteista ja suhteen luonteesta”, Vuoden biisin valinnut kirjailija Juha Itkonen perustelee. 
 
Tämä on jo toinen kerta kun Ellinoora on voittanut molemmat palkinnot. Ensimmäisen kerran hänet palkittiin Vuoden kevyen musiikin tekijänä 2017, ja samana vuonna Elefantin paino palkittiin Vuoden biisinä. Ellinoora on myös kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden kevyen musiikin tekijä -palkinnon saanut nainen. 
 
Ellinooran uusi, jo ennakkoon platinaa striimannut albumi Vaaleanpunainen vallankumous julkaistiin 30. elokuuta ja se nousi suoraan virallisen albumilistan ykköseksi. Uuden sukupolven popartisti Ellinoora tunnetaan lukuisista hiteistään kuten Elefantin paino, Leijonakuningas ja Bäng Bäng typerä sydän (feat. eetu). Viimeistään syksyn 2018 Vain elämää -ohjelman myötä hän nousi koko kansan tietoisuuteen ja vakuutti monipuolisena artistina ja biisintekijänä.

Ellinoora ei ole vain lahjakas laulaja-lauluntekijä vaan myös valovoimainen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn. Syksyn spesiaali klubikiertue alkoi viikonloppuna Helsingin Korjaamolta. Katso kaikki kiertueen päivämäärät täältä.

Lataa Ellinooran promokuvat täältä!

Ellinoora:
Instagram
Facebook

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland  
essi.varila@warnermusic.com

Keikkamyyjä:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com