23.5.2019
DON HUONOILTA UUSI SINGLE PERJANTAINA!

 

Suomirockin suurnimiin lukeutuva Don Huonot julkaisee perjantaina uuden singlen Tokyoman. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettävä yhtye lupaili jo alkuvuoden festivaalikeikkoja julkistaessaan tälle vuodelle ainakin yhtä uutta singleä. Fanien iloksi yhtye on viimeistellyt kuitenkin kaiken kaikkiaan neljä uutta biisiä, jotka julkaistaan Sopeutumattomat-EP:nä perjantaina 31. toukokuuta.

Tulevalle EP:lle valittiin mukaan sävellysidea jokaiselta Don Huonojen jäseneltä.

Ajattelimme, että niin saisimme studioon parhaan mahdollisen fiiliksen ja kokonaisuudesta musiikillisesti monipuolisen. Kien kauniiseen mutta tummasävyiseen sävellyksen lyriikoihin hain inspiraatiota Frankensteinin morsian kauhuelokuvaklassikosta. Biisi sai nimekseen Nukkemorsian. Jussin jylhään metallivaikutteiseen rockkappaleeseen sovitin Lapin talven karua mystiikkaa tihkuvan Revontulikipinät -tekstin. Ja singleksi valikoitunut Tokyoman oli Jukan biisidemoista se, josta tuli itselleni heti ekalla kuuntelulla korvamato. EP:n nimibiisi Sopeutumattomat on oma sävellykseni, surumielinen maailmanlopun slovari, jossa tuottaja Rake Eskolin sai vapaat kädet soundimaalailuun, Don Huonot -solisti Kalle Ahola kertoo. 

Kesällä kuusi festarikeikkaa tekevä Don Huonot juhlistaa 30-vuotista uraansa lokakuussa myös Tavastialla. ”Donkkarit” soitti ensimmäisen keikkansa 30 vuotta sitten 13. lokakuuta Helsingin Lepakossa, ja pari kuukautta myöhemmin yhtye esiintyi ensimmäistä kertaa legendaarisen Tavastia-klubin lavalla.

Olimme vielä alaikäisiä ja tärisimme jännityksestä ennen keikkaa, sen aikana ja vielä sen jälkeenkin. Tavastia on ollut siitä asti meille Suomen rakkain keikkapaikka ja on upeaa päästä juhlimaan Don Huonojen pyöreitä synttäreitä siellä. Jännitystä on varmasti ilmassa nytkin, vaikka olemmekin jo hieman kokeneempi bändi. Kesän festarikeikoilla meillä on pitkät soittoajat ja biisilistat vaihtuvat niin että jokainen veto on uniikki. Tavastialla meillä on kuitenkin mahdollisuus fiilistellä juuri niin pitkään kuin haluamme ja ottaa settiin hittien sekaan myös paljon lauluja joita on kuultu livenä harvemmin, Kalle Ahola jatkaa.


DON HUONOT 30-VUOTTA JUHLAKEIKKA TAVASTIALLA 12. LOKAKUUTA

Liput alk. 33,00€
Lipunmyynti alkaa perjantaina 31.5.2019 klo 9.00 Tiketistä.

Lehdistökuvat voit ladata täältä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Kiertueen promoottori: 
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com