14.2.2019
WARNER MUSIC LIVE JATKAA KASVUAAN

Uusimmat sainaukset ovat kotimaisen musiikin nousevat tähdet eetu, Etta ja Cledos

Kokeellista pop-musiikkia tekevä eetu on yksi tämän hetken kiinnostavimmista artisteista. Viime vuonna julkaistu debyyttisingle BAE nosti eetun musiikkialan huulille, jonka jälkeen artisti on ihastuttanut mm. Ellinooran platinarajan rikkoneella Bäng Bäng typerä sydän -kappaleella. Monilahjakas artisti tuottaa, kirjoittaa ja säveltää kaikki kappaleensa itse. Ennen soolouraansa eetu tunnettiin mm. Kauniit & Uhkarohkeat -yhtyeen solistina.

Etta, eli Emmalotta Kanth julkaisi asennetta huokuvan, odotetun debyyttisinglensä Ballerina syksyllä 2018 – kappale kuullaan myös juuri ensi-iltansa saaneen Aurora -elokuvan tunnusbiisinä. Debyyttisinkku sai jatkoa viime viikolla, jolloin ilmestyi 10 nimeä kantava EP. Monipuolinen, 5 kappaleen mittainen EP näyttää artistista uusia puolia. Alun perin nuori laulajalahjakkuus herätti hiphop-piirien kiinnostuksen Youtubeen ja Facebookiin lataamillaan freestyle rap -videoilla, ja sittemmin hänen upeaa lauluääntään on kuultu myös muun muassa Lukas Leonin, STEREOn ja Palefacen kappaleilla.

Vasta muutaman vuoden räpännyt artisti kipusi alkuvuodesta YleX:n Läpimurto 2019 -listan toiselle sijalle. YleX:n musiikkitiimi on kerännyt listalle suomalaiset artistitulokkaat, joiden uskoo tekevän läpimurron tänä vuonna.

Cledos on 20-vuotias rap-lupaus, jonka kansainvälinen soundi, häikäilemätön tyyli sekä itsevarmuutta huokuva karisma ovat nostaneet artistin yhdeksi kiinnostavimmista uuden aallon rap-tulokkaista. Cledosin debyyttisingle Töis nousi viraalihitiksi kesällä 2017, kun Töis-musiikkivideota katsottiin YouTubessa yli 100 000 kertaa ensimmäisten kymmenen päivän aikana. Artistin vaikuttava debyyttivuosi huomioitiin ehdokkuudella vuoden 2018 Emma Gaalassa Vuoden tulokas –kategoriassa, jota seurasi vuoden 2019 Emma Gaalan ehdokkuus Vuoden hip hop / r’n’b -kategoriassa. Cledos on featannut mm. ABREUn ja Karri Koiran kappaleilla ja esiintynyt täpötäysille yleisöille Suomen isoimmilla festivaaleilla kuten Ruisrockissa, Blockfesteilla sekä Provinssissa.

Suomalaisen livemusiikin kysyntä jatkaa edelleen vahvaa kasvuaan. Suomen suurin kotimaisen musiikin ohjelmatoimisto, Warner Music Liven yhtiö teki edellisen tilikautensa aikana historiansa parhaimman tuloksen ja oli mukana järjestämässä yli 3500 keikkaa, joista yli 50 on ollut areena- ja konserttisalituotantoja.

Warner Music Liven yli 70 artistin rosteriin kuuluvat mm. Kaija Koo, Jenni Vartiainen, SANNI, Antti Tuisku, Vesala, Ellinoora, Chisu, Lukas Leon, Benjamin, Saara Aalto, Suvi Teräsniska, Waltteri Torikka, Happoradio, Ida Paul & Kalle Lindroth ja Pete Parkkonen.

Lisätietoja:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com