12.2.2019
WALTTERI TORIKAN JUHLAVUOSI HUIPENTUU OMAAN KONSERTTIIN OLAVINLINNASSA!

Viime jouluna Sydämeni joulu -levyllä albumilistan ykkössijaa hallinnut Waltteri Torikka juhlistaa elokuista 35-vuotissyntymäpäiväänsä ja 10-vuotistaitelijajuhlaansa konsertoimalla Olavinlinnassa 24. elokuuta. Karismaattinen baritoni on valinnut Rakkaudella Waltteri Torikka -konsertin ohjelmistoon romanttisia näyttämömusiikin helmiä ja suuria suomalaisia sävelmiä. Konsertissa Waltteria säestää laajennettu viihdeorkesteri. Luvassa on suuria tunteita sisältävä ainutlaatuinen ilta Olavinlinnan upeissa puitteissa.

Täytän elokuussa 35 vuotta ja lisäksi tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta Kansallisoopperan debyytistäni ja uran alusta. Juhlakonsertin areenaksi valikoitui ainutlaatuiset puitteet omaava Olavinlinna, josta minulla on monia lämpimiä muistoja aiempien esiintymisten tiimoilta. Odotan elokuista konserttia innolla –ja toivotan kaikki vieraat lämpimästi tervetulleeksi mukaan tähän erityiseen konserttiin, Waltteri Torikka sanoo.

Baritoni Waltteri Torikka on monipuolinen ooppera- ja konserttilaulaja, kevään 2015 Tähdet, tähdet – ohjelman voittaja ja vuoden 2014 Nuori Muusikko (Pro Musica Säätiö). Waltteri Torikalle myönnettiin kesällä 2009 Aix-en-Provence -musiikkifestivaalin Mozart-akatemian HSBC-laureates -palkinto, vuonna 2010 hän voitti Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan ja 2013 hänelle myönnettiin Martti Talvela -palkinto. Warner Music Finlandin kanssa tehdyt albumit Sydän (2015) ja Rakkaus (2016) ovat rikkoneet platina- ja kultalevyrajat Suomessa. Viimeisimpänä julkaistu Sydämeni joulu (2018) hallitsi virallisen albumilistan ykkössijaa pitkään.

Torikan monipuolisiin roolitöihin lukeutuvat mm. Mannerheim (Kantelinen, Ilmajoen musiikkijuhlat), Sillanpää (Pohjola, Hämeenkyrön Festiwaalit), Amfortas (Wagner: Parsifal, Turun Musiikkijuhlat), Guglielmo (Mozart: Cosi fan tutte, Suomen Kansallisooppera) ja Marcello (Puccini: La Boheme, Danish National Opera Tour). Hän on lisäksi muun muassa toiminut Hämeenkyrön ensimmäisten festivaalien taiteellisena johtajana, konsertoinut yhdessä hevitenori Jarkko Aholan kanssa loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla (2017 ja 2018), debytoinut BBC Proms festivaalissa Lontoon Royal Albert hallissa Sibeliuksen Kullervon roolissa (2015) sekä esiintynyt Jeesuksen roolissa Via Crucis -pääsiäisnäytelmässä vuonna (2018).

Rakkaudella Waltteri Torikka 
La 24.8.2019 klo 19.00
Olavinlinna, Savonlinna

Liput alk. 39,90/49,90/55,90/65,90€
VIP –liput alk. 145€
Liput tulevat myyntiin to 14.2. klo 9.00 Lippupisteessä.

Lehdistökuvat näet täältä.

Konsertin promoottori:
Niina Jalonen / Warner Music Live
niina.jalonen@warnermusic.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com