4.2.2019
APOCALYPTICAN UUDELLA SINGLELLÄ FEATTAA KOTIMAISET HUIPPUNIMET SANNI JA TIPPA!

Maailmalla suosiota kerännyt, klassisilla soittimilla rock- ja metallimusiikkia tekevä Apocalyptica julkaisi uuden singlen. Me melkein kuoltiin -nimisellä kappaleella feattaa kotimaisiin huippunimiin omissa genreissään lukeutuvat SANNI ja TIPPA. Kappale sai ensiesityksensä tänä iltana järjestetyssä Emma Gaalassa. SANNI oli gaalassa ehdolla Vuoden naissolisti -kategoriassa sekä yleisöäänestyksessä ja TIPPA Vuoden biisi -kategoriassa.

Me ollaan jo pidempään mietitty suomenkielisen biisin tekemistä ja Emma Gaala antoi meille hyvän sysäyksen tähän projektiin. SANNI ja TIPPA edustaa oman sukupolvensa huippuja joten oli todella mahtavaa saada tämä kombo kasaan. Biisi on syntynyt kaikkien yhteistyönä mistä johtuen siinä on kaikille meille leimallisia elementtejä”, Apocalyptican keulahahmo Eicca Toppinen kertoo.

Kuuntele kappale täältä.

Apocalyptican debyyttialbumi Plays Metallica by Four Cellos julkaistiin vuonna 1996 ja mullisti klassisten soittimien käytön rock- ja metallimusiikissa. Levyä on myyty maailmanlaajuisesti noin 2 miljoonaa kappaletta. Yhtye on uransa aikana julkaissut kahdeksan studiolevyä, joita on myyty yhteensä noin 5,5 miljoona kappaletta. Apocalyptica on saavuttanut uransa aikana lukuisia listaykkösiä sekä kulta- ja platinalevyjä ympäri maailman. Uraan mahtuu noin 1500 konserttia lähes 60:ssä maassa. Apocalyptica palkittiin loppuvuodesta 2018 Music Finlandin valtakunnallisella Vientipalkinnolla. Yhtye valmistelee parhaillaan uutta musiikkia, ja uusi albumi julkaistaan vuoden 2019 aikana.

Apocalyptica aloittaa yhdeksännen studiolevyn nauhoitukset maaliskuussa sekä keikkailee vielä aiemman Plays Metallica -konseptin kanssa Yhdysvalloissa, Australiassa ja Aasiassa sekä kesällä Euroopan festareilla, myös Suomessa. Levy julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt (Apocalyptica):
Katja Vauhkonen / Fullsteam Management / katja@fullsteam.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt (SANNI ja TIPPA):
Noora Kärki / Warner Music Finland / noora.karki@warnermusic.com